EigenZaakWebsite

waarom Wordpress

Op deze pagina vindt u meer achtergrond informatie waarom een Wordpress website de beste keuze is.


website 

voor uw

website


op basis van het Wordpress CMS

De meest in het oog springende voordelen

samenvatting


WordPress is een flexibel en eenvoudig website CMS (content management systeem) dat uw content (inhoud van de website) goed vindbaar maakt in Google. Het is een wereldwijd gebruikt systeem dat betrouwbaar is en zeer veel mogelijkheden biedt.

Open source cms


WordPress zelf is gratis, het is open source software, waardoor iedereen mee kan ontwikkelen. Open Source betekent dat het systeem voortdurend wordt vernieuwd. Er zit in principe geen commercieel gewin achter. WordPress is een gratis CMS.
Thema's (de 'look-and-feel' van de website) en extra functie software (plug-in's geheten) zijn in de basis vaak gratis. Voor veel website is dit vaak voldoende.
Er zijn ook premium thema 's en plug-in 's. Dit is betaalde software die verdere specifieke functies aan de website geven. 

gebruikers vriendelijk


WordPress is een gebruikersvriendelijk CMS. Zowel via een dashboard als via de voorkant, front-end-editing, kunnen berichten en pagina’s eenvoudig aangepast worden. Dit kan bijna iedereen doen na een klein beetje uitleg (we hebben voor u een on-line handleiding beschikbaar). Vergelijk het met bijvoorbeeld Word van Microsoft qua gebruiksgemak. Dat maakt gebruik van WordPress laagdrempelig:

Ook voor van publicatie van beeldmateriaal (foto en video) is WordPress uitstekend geschikt. En gemakkelijk! Het formaat van foto’s is simpel aan te passen. Online video’s, vooral van Vimeo en YouTube, kunnen met weinig moeite op de website worden geplaatst.

flexibel


Voor een WordPress website zijn ontzettend veel gratis en betaalde WP-thema’s te verkrijgen die degelijk en beproefd zijn.
Door het wereldwijd gebruik van websitedesigns zit het meestal goed met de gebruikerservaring. Het is niet nodig om zelf het wiel uit te vinden. En er zijn veel (ook gratis) fotobanken voor goede afbeeldingen. WordPress biedt de mogelijkheid om pagina's geheel naar eigen wens in te delen. Een ander goed voorbeeld van flexibiliteit is de uitbreidbaarheid naar meertalige websites. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

community


Er is heel veel (gratis) informatie en beschikbaar op het internet en er zijn uitgebreide gebruikersgroepen voor het oplossen van WordPress vraagstukken en het stellen van vragen. Ook zijn er Facebook groepen en op Youtube staan allerlei ‘WP handleidingen en tips’. Natuurlijk helpen wij u ook graag, maar het geeft u de vrijheid een keuze te maken tussen wat kan ik zelf, wat laat ik doen.

goed vindbaar


WordPress scoort relatief goed in de zoekmachine van Google. Dit is algemeen bekend. Het WordPress CMS is zo ingericht dat titels, pagina’s, berichten en categorieën op zichzelf goed te vinden zijn. Een belangrijke plug-in voor optimale Google vindbaarheid is de Yoast SEO plugin. Deze plug-in is gemaakt door Joost van der Valk, een Nederlander.
Daarnaast is de interne linking nog te versterken via een ‘related post plugin’ en indeling van de categorieën op belangrijke zoekwoorden. WordPress is destijds gemaakt vooral om blogs op te publiceren; dit ligt nu veel breder. Nog steeds is regelmatig publiceren wel, vanuit SEO oogpunt, raadzaam.

gemakkelijk te onderhouden


Updates binnen WordPress gaan meestal vanzelf. Tenzij het om grote veranderingen gaat. Het is verstandig om tenminste een keer per maand het  dashboard te controleren op nieuwe updates en meldingen.
Uiteraard kunt u ons dit ook laten doen.

veilig


WordPress biedt een veiligheidsniveau dat u van een CMS mag verwachten. Het blijft wel een CMS, dus gevoelige informatie kan beter in een CRM (customer relationship management systeem) opgeslagen worden. Veel koppelingen tussen Wordpress en verschillende CRM systemen zijn al beschikbaar.
Er zijn ook legio plug-in 's (sofware) beschikbaar om Wordpress naar een nog hoger veiligheidsniveau te tillen.
Het regelmatig bijwerken van de website help ook! 

betaalbaar


Wordpress zelf is open source software en geheel gratis. Er is ontelbaar veel extra software beschikbaar (plug-in's geheten) voor extra functionaliteiten. 
In een basis uitvoering is deze software meestal gratis. Voor een meer uitgebreide functionaliteit wordt veelal een bescheiden bedrag gevraagd.

ook webshop


WordPress is ook voor een webwinkel het geschikte CMS. Dit dankzij de Woocommerce plugin. Deze plug-in heeft zijn waarde bewezen, omdat veel webshops hiermee gebouwd zijn. Voor het betalingsverkeer op de Nederlandse markt kan aan WordPress ook nog een iDeal plugin worden toegevoegd. Dit werkt allemaal prima samen en is betrouwbaar.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op.

In een telefoongesprek kunnen de meeste vragen al direct beantwoord worden. Maar een mail sturen kan natuurlijk ook.